Drukāt

Eiroreģiona „Pleskava-Livonija” jauniešu sekcija izstrādā jauniešu apmaiņas projektu

Autors Editor.

 

IMG 1371Šī gada 21. un 22. novembrī Eiroreģiona „Pleskava-Livonija” jauniešu sekcijas pārstāvji realizēja iepriekšējā tikšanās reizē izplānoto aktivitāti – tikšanos Igaunijā, lai dalītos pieredzē par jaunatnes darbu savās valstīs un izstrādātu jauniešu apmaiņas projektu programmā Erasmus+.

Latviju un Igauniju pārstāvēja trīs pārstāvji no katras valsts, kurus laipni uzņēma Igaunijas jauniete Mari-Liis Vanaisak ar savu komandu. Iesākumā viesiem tika dota iespēja iepazīties ar Viljandi pašvaldības darbu ar jaunatni, kā arī apmeklēt divus jauniešu centrus, kuri bija iedvesmojoši un savādāki nekā Latvijā- viens atradās bijušajā lidmašīnu rūpnīcas ēkā, bet otrs –bijušā naktskluba telpās. Vakara gaitā Igaunijas jaunieši iepazīstināja ar savas tautas kultūru un tradīcijām.

Diskutējot un izsakot katras valsts pārstāvju vēlmes un intereses, izvēlējāmies jauniešu apmaiņas projekta tēmu, kura saistīsies ar jauniešu līderību, par to, kā pilnveidot savas līderības prasmes, parādīt sevi un būt līderim. Projektu sīkāk izstrādās Igaunijas jaunieši un iesniegs savā aģentūrā, kura koordinē programmu Erasmus+. Projekta apstiprināšanas gadījumā jauniešu apmaiņa notiks Igaunijā 2015.gada vasarā. Dalība projektā tiek plānota no 18-30 gadu vecumam un varēs ierasties desmit dalībnieki no katras valsts.

Paldies Igaunijas partneriem par laipno uzņemšanu!

Informāciju sagatavoja Eiroreģiona „Pleskava-Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas valdes priekšsēdētāja Madara Jeromāne

 

Drukāt

Eiroreģiona Latvijas puses jaunieši izstrādā starptautisku jauniešu projektu (2)

Autors Editor.

 

Aluksne 1 13 04 20142014. gada marta pirmajā pusē Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā tikās Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas pārstāvji no Alūksnes, Balviem, Baltinavas, Viļakas un Kārsavas, kā arī projektu vadītāja Vineta Zeltkalne, lai izstrādātu pamatidejas jauniešu projektam un sadarbībai ar Igaunijas un Krievijas jauniešiem. Projekts tiek izstrādāts programmā Erasmus+ apakšprogrammā Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās. Šo projektu mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību sabiedrībā un sekmēt diskusijas par Strukturēta dialoga tēmām un prioritātēm, kā arī par jaunatnes politiku. Projektu plānots iesniegt līdz šī gada 30.aprīlim, kad ir šo projektu iesniegšanas pirmā kārta. Projekta partneri būs Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Igaunijas un Krievijas puses jaunieši.

Projekta plānošanas tikšanās laikā, jaunieši nonāca pie secinājuma, ka viņiem ir interese par to kā iesaistīties politikā, kādas ir iespējas jauniešu līdzdalībai, sava viedokļa un ideju izpaušanai.

Projekta darbība tiek plānota vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī. Projekta laikā jauniešiem būs iespēja izprast jēdzienu “politika”, kā tā darbojas, jaunieši piedalīsies savu novadu domes sēdēs, komitejas sēdēs, kā arī tiksies ar domes deputātiem neformālā gaisotnē.

Dažās Eiroreģiona Latvijas puses pašvaldībās, piemēram, Baltinavas un Kārsavas novadā jau ir pozitīvas prakses piemēri- jaunieši ir domes deputāti un ieņem nozīmīgus amatus novada domē.

Paldies Vinetai par atbalstu projekta izstrādē un Ilzei Zvejniecei par jauko uzņemšanu!

 

Informāciju sagatavoja Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas valdes priekšsēdētāja Madara Jeromāne.

Foto: Vineta Zeltkalne

 

Drukāt

Eiroreģiona „Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas kopsapulce (2)

Autors Editor.

 

balvi 1 2102 2014smŠī gada 20.februārī Balvu novada muzeja telpās notika Eiroreģiona „Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas kopsapulce, kurā tikās 22 Eiroreģiona novadu pārstāvji- Balvu, Viļakas, Rugāju, Baltinavas, Kārsavas, Ludzas, Ciblas, Valkas, Alūksnes novada jaunieši un novadu koordinatori. Latvijas jauniešu sekcija tika izveidota 2013.gada maijā, kad Apē notika pirmā Latvijas jauniešu sekcijas kopsapulce, kurā tika ievēlēta jauniešu sekcijas valde – Alise Matule – valdes priekšsēdētāja, Romina Meļņika, Madara Jeromāne un Juris Vorkalis- valdes locekļi. Dalība Eiroreģionā ir iespēja katram jaunietim paplašināt savu draugu un paziņu loku starptautiskā un valstiskā mērogā- organizējot kopīgas aktivitātes, sadarbojoties un realizējot kopīgas idejas.

Kopsapulces iesākumā jauniešus uzrunāja Eiroreģiona „Plekskasva – Livonija” izpilddirektors Juris Annuškāns, kam sekoja Viļakas novada domes Attīstības plānošanas nodaļas speciālistes sadarbības jautājumos, ilggadējas projektu vadītājas Vinetas Zeltkalnes prezentācija par jauniešu projektu iespējām Eiropas Savienības jaunajā izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programmā „Erasmus+” un projektu konkursā „Sabiedrība ar dvēseli 2014”, kuru atbalsta Nīderlandes Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij fonds.

Jaunieši nolēma izstrādāt un līdz 30.aprīlim iesniegt projektu programmā „Erasmus+” - Strukturētā dialoga: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās novirzienā , lai piesaistītu līdzekļus savu ideju īstenošanai, sadarbības veicināšanai gan starp Latvijas Eiroreģiona novadu jauniešiem, gan sadarbojoties ar Igaunijas un Krievijas jauniešiem. Nākošā jauniešu tikšanās tiek plānota šī gada 13. un 14. martā Alūksnes bērnu un jauniešu centrā, kur tiks izstrādātas projekta idejas, 2014.gada aktivitāšu plāns, kā arī Eiroreģiona Igaunijas un Pleskavas sekciju jauniešu pieredzes apmaiņas brauciens uz Latviju. Šīs tikšanās laikā tika iecelta jauna valdes priekšsēdētāja- Madara Jeromāne.

Aicinām visus jauniešus iesaistīties Eiroreģiona „Pleskava- Livonija” aktivitātēs! Ikvienam interesentam ir iespēja vērsties pie sava novada koordinatora, lai uzzinātu informāciju un ņemtu dalību mūsu darbībā, īstenotu savas idejas un izteiktu savus priekšlikumus gan Latvijas Eiroreģiona novadu sadarbībai, gan Igaunijas- Krievijas- Latvijas jauniešu sadarbībai.

Paldies novadu pārstāvjiem, kuri rada iespēju ierasties uz kopsapulci, Jurim Annuškānam, Vinetai Zeltkalnei, kafejnīcai „Senda” un, protams, Balvu novada muzejam par mājīgo uzņemšanu savās jaukajās telpās!

 

Informāciju sagatavoja Eiroreģiona „Pleskava – Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas valdes priekšsēdētāja Madara Jeromāne.

 

Kontakti

IGAUNIJAS SEKCIJA
LATVIJAS SEKCIJA
Valdes priekšsēdētājs

Izpilddirektors

LV sekcijas priekšsēdētājs
Sergejs Maksimovs
tālr. 64507224
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Izpilddirektors
Juris Annuškāns

tālr.: +371 29163807
e-mail: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.