Drukāt

Eiroreģiona Latvijas puses jaunieši izstrādā starptautisku jauniešu projektu (2)

Autors Editor.

 

Aluksne 1 13 04 20142014. gada marta pirmajā pusē Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā tikās Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas pārstāvji no Alūksnes, Balviem, Baltinavas, Viļakas un Kārsavas, kā arī projektu vadītāja Vineta Zeltkalne, lai izstrādātu pamatidejas jauniešu projektam un sadarbībai ar Igaunijas un Krievijas jauniešiem. Projekts tiek izstrādāts programmā Erasmus+ apakšprogrammā Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās. Šo projektu mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību sabiedrībā un sekmēt diskusijas par Strukturēta dialoga tēmām un prioritātēm, kā arī par jaunatnes politiku. Projektu plānots iesniegt līdz šī gada 30.aprīlim, kad ir šo projektu iesniegšanas pirmā kārta. Projekta partneri būs Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Igaunijas un Krievijas puses jaunieši.

Projekta plānošanas tikšanās laikā, jaunieši nonāca pie secinājuma, ka viņiem ir interese par to kā iesaistīties politikā, kādas ir iespējas jauniešu līdzdalībai, sava viedokļa un ideju izpaušanai.

Projekta darbība tiek plānota vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī. Projekta laikā jauniešiem būs iespēja izprast jēdzienu “politika”, kā tā darbojas, jaunieši piedalīsies savu novadu domes sēdēs, komitejas sēdēs, kā arī tiksies ar domes deputātiem neformālā gaisotnē.

Dažās Eiroreģiona Latvijas puses pašvaldībās, piemēram, Baltinavas un Kārsavas novadā jau ir pozitīvas prakses piemēri- jaunieši ir domes deputāti un ieņem nozīmīgus amatus novada domē.

Paldies Vinetai par atbalstu projekta izstrādē un Ilzei Zvejniecei par jauko uzņemšanu!

 

Informāciju sagatavoja Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas valdes priekšsēdētāja Madara Jeromāne.

Foto: Vineta Zeltkalne

 

Kontakti

IGAUNIJAS SEKCIJA
LATVIJAS SEKCIJA
Valdes priekšsēdētājs

Izpilddirektors

LV sekcijas priekšsēdētājs
Sergejs Maksimovs
tālr. 64507224
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Izpilddirektors
Juris Annuškāns

tālr.: +371 29163807
e-mail: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.